Asteras Paros Winery
Ktima Roussos
Tα Παριανά κρασιά Αστέρας έρχονται να απαντήσουν στην σημερινή σύγχρονη απαίτηση του Έλληνα καταναλωτή.
Επώνυμο Ποιοτικό Εμφιαλωμένο Κρασί σε όλες τις γεύσεις και για όλα τα γούστα και πάνω απ’ όλα, σε τιμή προσιτή.

Καινοτόμος οινοποίηση

Όταν τα πλούσια αρώματα γηγενών ποικιλιών σταφυλιού «παντρεύονται» με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας στην παραγωγή οίνου, γεννιούνται θαύματα!

Γεννιούνται κρασιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα, προσωπικότητα και γεύση, που φέρουν την ιδιαίτερη σφραγίδα της παράδοσης του τόπου τους!

Τέτοια είναι τα παριανά κρασιά που παράγονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Οινοποιείου «Αστέρας» – το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αστέρας 5χλμ. από τη Νάουσα στο δρόμο προς Πίσω Λιβάδι – ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ρούσσου.

Απολαύστε τα και πιείτε την Πάρο στο ποτήρι σας!

Κορυφαίας ποιότητας παραδοσιακά κρασιά Πάρου • Αστέρας

DiscoverΑνακαλύψτε το κρασί μας

Έχοντας θέσει υψηλά κριτήρια ποιότητας, σας προσφέρουμε επώνυμο ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί σε όλες τις γεύσεις και για όλα τα γούστα και πάνω απ’ όλα, σε τιμή προσιτή …

2020Πάρος Ερυθρό

  • Γευστικές ΝότεςΆρωμα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.
  • Σώμα κρασιούΈνα ξεχωριστό και γενναιόδωρο κρασί με στιβαρή δομή και επίγευση.
  • Συνοδεύει ιδανικά : Ιδανικός οίνος για μαγειρευτό και ψητό κρέας με κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και αλλαντικά.

2020Πάρος Λευκό

  • Γευστικές ΝότεςΆρωμα λουλουδιών και λευκόσαρκων φρούτων
  • Σώμα κρασιούΣυγκεντρώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου καταγωγής του και αφήνει μια πλούσια και ισορροπημένη γεύση στον ουρανίσκο
  • Συνοδεύει ιδανικά :Συνδυάζεται άψογα με ψάρια στη σχάρα, θαλασσινά, πουλερικά, λευκά κρέατα, τυριά αλλά και σαλάτες.

2020Κτήμα Ρούσσος Ροζέ

  • Γευστικές ΝότεςΠλούσιο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα φρούτα και άνθη.
  • Σώμα κρασιούΞεχωριστό ροζέ δροσιστικό κρασί με απαλό πορτοκαλί χρώμα
  • Συνοδεύει ιδανικά :Συνοδεύει ελαφριά γεύματα, ζυμαρικά, φρούτα και σαλάτες.

2020Κτήμα Ρούσσος Ερυθρό

  • Γευστικές ΝότεςΣτα αρώματά του κόκκινα φρούτα και μπαχάρια
  • Σώμα κρασιούΣτο στόμα είναι πλούσιο αλλά και κομψό, με αισθητές αλλά φίνες τανίνες,και μακρά επίγευση
  • Συνοδεύει ιδανικά : Ταιριάζει ιδανικά με κόκκινο κρέας στη σχάρα, ζυμαρικά με κόκκινες αρωματικές σάλτσες και τυριά.

2020Κτήμα Ρούσσος Λευκό

  • Γευστικές ΝότεςΆρωμα γλυκόξινων φρούτων, όπως ροδάκινο, λεμόνι, ανανάς
  • Σώμα κρασιούΚρασί εκφραστικό και γεμάτο φρεσκάδα
  • Συνοδεύει ιδανικά : Ιδανική πρόταση για ψάρια στη σχάρα, θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκά κρέατα και τυριά.

Οι Αμπελώνες

Το κρασί μας φτιάχνεται με μεράκι και αγάπη και κυρίως από τα πιο ποιοτικά σταφύλια των αμπελώνων μας.

Η διαλογή αυτών γίνεται πολύ προσεκτικά, μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις μας και πέφτουν στο εκραγιστήριο.

Έπειτα πάνε με φυσική ροή στο πιεστήριο όπου πιέζονται ανάλογα με την κάθε ποικιλία.

Τέλος, ο μούστος μεταφέρεται στις δεξαμενές μας για να αρχίσουμε τη διαδικασία της οινοποίησης.

Οι ποικιλίες σταφυλιών

Επιλέγουμε για εσάς τις καλύτερες Eλληνικές ποικιλίες σταφυλιών για την παραγωγή εξαιρετικής και σταθερής ποιότητας  κρασιού.

Μαλαγουζιά

Μια Ελληνική λευκή ποικιλία με απίστευτες δυνατότητες, και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν (μεταξύ αυτών και εμείς) ότι θα αποτελέσει το μέλλον του Ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ασύρτικο

Το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού αμπελώνα, κρύβει μέσα του σπάνιες αρετές, δίνοντας κρασιά με μοναδικές δυνατότητες.

Μονεμβασιά

Ανήκει στις λευκές ποικιλίες και το κρασί που παράγεται από αυτό, είτε εξ ολοκλήρου είτε με μίξεις άλλων σταφυλιών, είναι γεμάτο αρώματα και με πλούσια γεύση.

Μαύρο Αηδάνι

Πρόκειται για σκουρόχρωμος κλώνο της ποικιλίας αηδάνι,το αηδάνι μαύρο το βρίσκουμε πλέον σπάνια στα νησιά του Αιγαίου. Συνήθως προσδίδει σε ερυθρά χαρμάνια οξύτητα και ώριμα αρώματα.

Άσπρο Αηδάνι

Δίνει κρασιά με απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα και διακριτική μύτη, με ορυκτώδεις νύξεις αρωμάτων, που θυμίζουν κίτρινα φρούτα και λουλούδια.
Είναι ιδανική ποικιλία για τους λάτρεις του κρασιού, που διαθέτουν απαιτητικό ουρανίσκο και είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν τις λιγότερο γνωστές πτυχές των ονομασιών προέλευσης

Μανδηλαριά

Ανήκει στα κόκκινα σταφύλια και  είναι ένα σταφύλι που δίνει στο κρασί μια στιβαρή και τολμηρή γεύση, μια ιδιαίτερη ταυτότητα που ελέγχεται όταν χρησιμοποιείται με πιο ήπιες ποικιλίες όπως η Μονεμβασιά.

WinemakerΟ άνθρωπος πίσω από το κρασί

Ο Κωνσταντίνος Ρούσσος λόγω της αγάπης του για την αμπελουργία συνέχισε την καλλιέργεια των αμπελώνων του παππού και του πατέρα του και σταδιακά τους επέκτεινε φυτεύοντας νέα κλήματα τοπικών ποικιλιών σε γραμμική σειρά.

Η πρώτη μεγάλη φύτευση έγινε το 2007 με 40 στρέμματα και τα επόμενα τέσσερα χρόνια φυτεύτηκαν αλλά 30.

Το οινοποιείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017.

Αγάπη & σεβασμός
για τη φύση από γενιά σε γενιά

Γεύση & ΕμπειρίαΠρογραμματίστε μία επίσκεψη στο οινοποιείο μας

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε

τους επισκέψιμους χώρους του οινοποιείου.

Η αίθουσα είναι ανοιχτή Δευτέρα – Σάββατο 08:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

Απολαύστε τα και πιείτε την Πάρο στο ποτήρι σας!
en_USEnglish